3 Jun 2009

Stadium Runtuh Doh!






Bumbung Stadium Gong Badak Runtuh Doh!
Begitulah ayat yang heboh kat my workplace since pagi semalam dalam jam 9.45 pagi. And the news spread macam apa ntah, lagi cepat daripada Virus Influenza H1N1 hari tu. Heboh seisi Terengganu dengan hot news ni.
Bagi penduduk KT yang memang stay area Gong Badak atau Seberang Takir, ramai gak yang menyaksikan sendiri keruntuhan stadium tersebut. Sehinggakan ada yang sambil tengok keruntuhan tu, sempat telefon orang lain dan suruh dengar bunyi yang macam meletup tu.
Disebabkan stadium ni lokasinya tersangatlah dekat dengan airport, maka ramailah yang menyangka bunyi kuat tu sebab kapal terbang terhempas ke, sayap kapalterbang patah la, macam- macam la yang melibatkan penghuni atau penyewa airport. Tapi, rupa- rupanya jiran airport yang sakit...
Sebenarnya stadium ni baru dirasmikan pada 10 Mei 2008 sempena SUKMA, dan kos pembinaannya hampir 300 Juta Ringgit. Kos bumbungnya saja dengarnya puluhan ribu juga. Atapnya juga didatangkan khas daripada Korea yang ada ciri- ciri boleh menyesuaikan dengan cuaca dan keadaan KT yang dekat dengan pantai ni. Kiranya bukan koman- koman punya atap la...
Kalau time petang, stadium ni memang dipenuhi dengan orang ramai yang datang bersukan, area keliling stadium ni pun ramai yang berniaga.. mestilah orang ramai...
Nasib baiklah keruntuhan tu terjadi awal pagi, dan tiada siapa yang terkorban. Kebetulan lak, kejadian ni berlaku sehari sebelum Sukan Staf Universiti Malaysia.Tak tahulah kalau jadi hari tu.
Setiap apa yang berlaku ada hikmahNya...

Apa komen anda?

1 ulasan:

ninarizwina berkata...

ada hikmahnye runtuhnye bumbung stadium tu..agaknye tak bg org2 yg kaki bola berduyun2 tengok bola..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails