7 Okt 2010

Happy Birthday Amin!

04 Oktober 2010 jam 7.32 pagi genaplah Amin berumur 4 tahun. Mak tanya Amin nak makan apa, Amin terus cakap nak kek... Macamana Amin tahu kalau birthday selalu makan kek?
Sorilah ya sayang, mak dan abah tak adalah nak buat birthday party utk Amin. Memadailah bacaan doa supaya Amin membesar menjadi anak yang soleh, terang hati dalam menimba ilmu dan dimurahkan rezeki.
Sebelah malamnya pula, abah belanja makan Pizza Hut sempena birthday Amin. Memang banyak betul Amin makan. Ingatkan dah banyak makan kek tak adalah Amin makan pizza banyak sangat. Terima kasih abah sebab belanja Amin makan pizza. Amin seronok sangat...
Sebagai hadiah birthday pula, abah hadiahkan Amin kerusi belajar warna blue. Kat kedai tu ada kerusi warna white, red dan blue. Warna blue ni jugakla yang Amin minat. Meja study Amin ni disponsor oleh tok dan opah Ipoh. Harap Amin rajin belajar guna meja study dan kerusi yang abah belikan. Sekarang ni Amin dah banyak hafal zikir dan dah lancar membaca doa iftitah serta bacaan semasa solat yang lain. Suka mak dan abah mendengarnya. Bacaan iqra 'huruf bersambung pun Amin dah pandai sikit- sikit.
Ni gambar sehari sebelum birthday Amin. Mak dan abah sentiasa mendoakan yang terbaik untuk Amin di dunia dan akhirat. Belajar lah hidup bersederhana  dan wasatiah dalam semua hal.
Happy Birthday Amin sayang. Dah 4 years old tau!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails