26 Nov 2010

Mak Su Amin dah Bertunang!

Amin ada satu berita sedih kepada semua jejaka Malaya di luar sana... 
Sorilah ya kepada jejaka- jejaka Malaya semua, 
Mak Su Amin dah dikebas orang... 
Mak Su Amin dah bertunang baru- baru ni sama tarikh dengan birthday opah Amin. 
Ermmm sedapnya kek tu...
Nilah dia gambar Mak Su Amin dengan busana pertunangan yang putih bersih gitu.
Semua makanan yang dijadikan hantaran tu mak Su Amin buat sendiri tau... Pandai tau mak Su Amin, buat dengan duit, dengan sumbangan sedara, hehehhe..
Nilah momen yang paling penting.
Saat disarungkan cincin pertunangan. Cincin tu Paksu yang beli, tapi majlis tu tak nampak pun kelibat Paksu. 
Mesti Paksu lapar dok kat rumah, sebab semua orang kat majlis pertunangan sedap makan Nasi Bukhari dan pulut panggang Mak Nyah masak.
Dan yang kat tengah tu, juri menentukan/ mengesahkan sesi menyarung cincin tu...
Mak Su bersama Opah dan MIL to be. Mesti mak su tengah berdegap degup kencang time ni, hehehe... Happy Birthday buat Opah juga.
Dah selesai majlis, Amin pun tangkap gambar dengan maksu. Mak Amin dah pesan dengan maksu, jangan buat kenduri kawen time mak sedang berpantang kelak.  Amin nak jadi abang besar nanti, bakal dapat adik, insyaAllah tahun depan.
Tahniah Maksu dan Paksu di atas pertunangan! 





Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails