24 Mei 2009

My Current Workplace


Haaa.... now nak cerita about my workplace- HSNZ (Hospital Pakar). Mungkin bagi yang mengenali diriku--- tak perlulah diperkenalkan lagi my career ni... Berkenaan ubat- ubatan. Bagi Mr Hubby's friend yang tak tahu saya keje apa... bolehlah try tengok Mrs Ris hari- hari kat Kompleks Rawatan Harian Farmasi Klinik Pakar. Tapi, nak beritahu awal- awal, since we serve about 800- 900 patients per day, please keep in mind that we are very busy throughout the working hours--- no time chit chatting ya...

Pic above dengan one of the committed pharmacist and a proud mother to be... Bila- bila boleh meletup ni... Nurul, I wish u safe delivery and cute baby ya... 

Ni cuma sebahagian kocik ajo daripada warga kerja kat my workplace. Due to time constraints, tak dapat nak snap semua... patient datang nanti carik mano pharmacist semuo?? Apo nak jawab nanti...
Mesti semua nak tahu kenapa semua pharmacists nya young and ladies belaka....
Haa... semua awet muda dek cium bau ubat tetiap hari, hahaha.. (ini bukan fakta kesihatan ya)
Kenapa ladies... sebab guys dah jadik endangered species dalam career ni (this is the fact!)
Walaupun all of us work under huge stress everyday, tapi maintain ceria dan senyum sokmo.
Luv u all!
(P/S: Sometimes we cannot senyum to certain type of  male patients, 
takut Mrs. patient jeles... hahaha)

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails