19 Jun 2014

Karnival Buku Terengganu

     Jika pada hujung April lalu di Kuala Lumpur diadakan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (klik sini utk baca), Terengganu pu tak mahu kalah. Kat sini pun ada juga pesta buku juga tapi tak adalah perkataan 'antarabangsa' sepertimana PBAKL. Terengganu punya versi dinamakan Karnival Buku Terengganu dan tak se'mega' pesta buku kat Kuala Lumpur. Karnival buku di sini diadakan dari 19 - 25 Mei 2014 lalu.
Amin bergambar di depan pintu masuk dewan pameran
      Walaupun hanya satu dewan sahaja namun banyak juga pilihan buku-buku yang dipamerkan. Dari majalah, buku cerita, buku agama, buku akademik hinggalah ke buku komik. Macam-macam ada. Peminat-peminat novel mesti rambang mata nak pilih buku yang ada. Nasib baiklah RIS-FAMILI bukan peminat novel, kalau tak habis diborong semua novel-novel yang ada.
Antara booth jualan buku yang menjadi tumpuan RIS-FAMILI
      Yang best kat karnival buku sini, pengunjung tak sesak sepertimana yang ada di PBAKL dan keluasan tak terlalu besar jadi dapat melawat semua booth yang ada. Dapatlah belek-belek buku dengan teliti dan tak perlu berebut-rebut nak tengok secara detail. Dah ada karnival tentunya ada diskaun dan promo yang menarik. Dan dah datang tentunya ada yang sangkut di tangan. Begitulah juga RIS-FAMILI, tak lepaskan peluang mendapatkan beberapa buku dan majalah untuk di take away.
Persembahan Nasyid dari Pusat Tahfiz..... (Tak ingat dari mana)
      Kat pentas berhampiran karnival turut ada beberapa aktiviti bagi memeriahkan karnival buku ini. Pada masa RIS-FAMILI datang, prsembahan nasyid sedang berlangsung jadi join jugalah mendengar. Hampir penuh jugalah kerusi yang ada. Tapi RIS-FAMILI tak lah duduk sampai habis sebab Humaira pun dah mengantuk. Maklumlah datang waktu malam. Untuk karnival ni RIS-FAMILI bagi enam bintang.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails