23 Jun 2013

Taekwondo

Awal tahun ini, Amin memberitahu yang dia berminat untuk menyertai Taekwondo. Memandangkan di sekolah ada aktiviti koko taekwondo, jadi mak dan abah pun mendaftarkan Amin untuk menyertai taekwondo.
Latihan hanya diadakan dua kali seminggu iaitu pada hari Sabtu pukul 11.00 pagi dan Ahad 5.00 petang. Setiap sesi selama 1 jam 30 minit dan kadangkala berlanjutan selama 2 jam. Lihatlah aksi Amin yang begitu bersemangat berlatih.
Baru-baru ini Amin telah lulus ujian untuk talipinggang kuning selepas menjalani ujian kenaikan gred. Pemilihan telah dibuat oleh jurulatih kepada setiap pelatih yang berkelayakan kerana hanya yang layak sahaja akan dipilih untuk menduduki ujian.
Gambar di atas adalah semasa sesi ujian dijalankan. Ramai juga yang mengambil bahagian dalam sesi ujian yang melibatkan seluruh sekolah di sekitar Kuala Terengganu.
Ni pula semasa sesi latihan mingguan yang hanya melibatkan sekolah Amin sahaja. Jurulatih yang mengajar Amin adalah Sir Salihin dari WTF. Amin memang seronok bertaekwando dan tak sabar-sabar untuk menunggu sesi latihan berikutnya.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails