15 Sep 2011

Jom Libur | Pantai Teluk Cempedak

Rancangan asal - 3 hari 2 malam di Pantai Cherating.
Rancangan yang jadi - 2 hari 1 malam di Pantai Cherating dan 1 hari di Pantai Teluk Cempedak, 1 malam di Kuantan.
Inilah rancangan yang berubah sepertimana yang dibagitahu sebelum ni. Selepas selesai mandi di laut dan main pasir buat kali kedua di Pantai Cherating selepas bersarapan, RIS-FAMILI berkemas barang dan check-out. Terus menuju ke bandar Kuantan, rancangan asal nak menginap di Pantai Teluk Cempedak tapi rupa-rupanya tak banyak hotel di Pantai Teluk Cempedak. Chalet langsung tak ada. Yang ada hanyalah hotel yang berbintang-bintang yang harganya wowwwww.. (bukan taraf RIS-FAMILI) dan hotel yang berada di lot-lot rumah kedai (rasa mcm tak konfiden je hotel jenis ni). Jadi RIS-FAMILI terus ke bandar Kuantan dan menginap di hotel biasa-biasa je.
Hotel yang biasa kita dengar. Hotel Seri 1Malaysia Malaysia
Selepas aje check-in, agenda nak berlibur di Pantai Teluk Cempedak telah pun disuarakan oleh Amin. Disebabkan memang inilah tujuan asal percutian kali ini, permintaan Amin ditunaikan. Tapi sebelum itu kenalah makan, solat dan rehat dahulu.
@ Pantai Teluk Cempedak.  Pantai bersih dan Cantik.
Sampai je di pantai, Amin apa lagi. Terus nak main pasir dan mandi laut. Pakaian untuk mandi menang dah pakai masa kat hotel tadi. Jadi apa lagi - Jom mandi laut.
*Nota : Aksi semasa mandi tak dapat dipaparkan atas sebab yang tak mahu dinyatakan.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails