12 Ogo 2011

Jom Jalan | KL & PJ

Mei Lepas RIS-FAMILI ada kerja di KL dan PJ jadi dikesempatan itu dapat la berjalan-jalan selepas kerja diselesaikan kerana dua hari berikutnya memang hari hujung minggu. Kebetulan pula hal abah dan mak tidak berjalan pada hari yang sama tetapi berlaku pada hari yang berturutan jadi ada lah masa mak nak uruskan baby Humaira dan Abang Amin pada masa abah ada urusan dan begitulah juga sebaliknya.
Ini juga merupakan antara pengalaman pertama baby Humaira berjalan jauh menaiki kereta. Alhamdulillah sepanjang perjalanan pergi dan balik, baby Humaira (dan juga Abang Amin) memberi kerjasama yang baik. Kalau macam ni bolehlah bawa lagi.
Hari pertama menginap di Vista Subang iaitu rumah Mak Ngah (Kak kpd abah) kerana abah ada taklimat di Putrajaya. Sukalah abang Amin sebab berjumpa dengan sepupu. Sepanjang hari bermain, bermain dan bermain. Antaranya bermain sambil pakai topeng seperti gambar di bawah.
Abang Amin pakai baju belang. Seorang lagi sepupu Amin tak de dalam gambar sbb kecil lagi.

Hari berikutnya mak pula ada mesyuarat di Petaling Jaya. Jadi lepas abah selesai urusan di Putrajaya, RIS-FAMILI check out Vista Subang dan Check In Hotel di Petaling Jaya sebab dekat dengan tempat mak bermesyuarat (jalan kaki je ke sana).
Lepas selesai check in, terus serbu bilik untuk bersantai sambil berbaring-baring. Ni kali kedua RIS-FAMILI menginap di Hotel ni tapi kali ni istimewa sebab baby Humaira pun ada sekali. Sebagai kenangan, gambar pun diambil.
Amin seperti biasa, kalau hotel ada bath tub, mesti nak cuba paling kurang mesti sekali. Kalau tak, berkali-kali.
Dan RIS-FAMILI juga tak ketinggalan bergambar semasa nak check out selepas selesai urusan rasmi (kerja) dan urusan tak rasmi (ronda-ronda).
Tapi..... Lepas check out, urusan tak rasmi (ronda-ronda) terus berjalan dengan jayanya. Hanya balik Terengganu selepas penat ronda-ronda.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails