3 Jul 2011

Jom Ronda - Galeri Petronas

Entri sebelum ini ada dimasukkan entri berkenaan Petrosains ini atau juga lebih glamer dipanggil Galeri Petronas (klik sini utk baca entri tersebut) dan kali ini masih nak cerita tentang galeri tersebut. Buat kali keduanya Amin dan Abah pergi ke sana kerana pada kali pertama tak puas nak menerokai kesemua aktiviti yang ada. Kali kedua ni dah buat persediaan supaya tak jadi seperti yang pertama dahulu.
Memandangkan kali ini pergi pada masa cuti persekolahan, ramailah famili yang datang bersama dengan anak-anak. Jadi nak masuk galeri ni pun kena tunggu giliran sebab dah terlalu ramai. Penjual tiket memberitahu hanya boleh masuk sejam setengah lagi sebab ramai sedang berbaris. Memandangkan abah dah berjanji nak bawa Amin ke galeri ini, jadi kena setuju jugalah.
Sejam masa menunggu ni, abah bawa Amin pergi ronda Suria KLCC ni dulu. Pergi makan, solat, rehat, tandas dan window shopping. Tepat je seperti masa yang dijanjikan, berDESUPPPPP... abah dengan Amin terpacak di depan Galeri Petronas. Bermulalah pengembaraan Amin dan abah di alam petronas. Saksikan gambar-gambarnya.
Antara Aktiviti Sementara Tunggu Giliran Masuk.
Aktiviti Yang Diminati - Lego Saiz Besar.
Menerokai Terowong Masa - Kembali ke Zaman Dahulu.
Jangan Takut - Dinasour ni tak makan orang, malah boleh menari dan menyanyi.
Cermin Pantulan - Macam Kaleidescope yang besar. Kat Sekolah dulu kecik je.
Mengimbau Kenangan Lalu - Basikal Tua
Jom Lumba. Terdapat Model Kereta Formula 1 Saiz Sebenar dan juga Simulasi / Games Formula 1
Suasana di Pelantar Minyak. Bukan Sekadar Alatan Gerudi Minyak je Malah Lengkap dengan Kabin Tidur dan Dapur Sekali

Dan hasilnya - Amin puas beraktiviti dan abah puas mengambil gambar Amin.

(Banyak gambar tak dimasukkan sebab hampir sama je dengan gambar pada entri sebelum ini)

2 ulasan:

Cikli berkata...

bila nak bawak amin masuk plant petronas yang real punya?

RIS-IT berkata...

@Cikli Kalau boleh memang nak bawak, tapi tak boleh lagi sbb tak cukup umur.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails