KOTAK SIMPANAN MAINAN | PLEASE RECYCLE

Sekarang ni Humaira sudah ada kotak untuk disimpan barang mainan dia sediri. Sebelum ni dia berkongsi kotak simpanan bersama dengan abang Amin. Tapi kotak Humaira ni spesel sikit sebab kotak ni hasil dari sentuhan mak yang dibuat dengan penuh kasih sayang sempena hari ibu baru-baru ini.

Nak tengok kotak spesel ni !!!!
Ni la kotak spesel tu

Nak tahu cara buatnya;

1. Dapatkan kotak, kertas pembalut hadiah, gunting, gam dan hiasan.
Kotak sekadar contoh (RIS-FAMILI gunakan kotak ini)

2. Gunting kertas pembalut hadiah mengikut saiz kotak dan lekatkan kertas tersebut pada bahagian luar kotak.

3. Dah kering gam, bolehlah simpan barang mainan. (Atau apa saja barang lain)
Ni lah barang mainan Humaira. Rasanya nanti kena tambah kotak lain atau buat kotak yang lebih besar.

2 ulasan:

HarumKasturi berkata...

Yelah drpd terbuang kotak tu better digubah mjdi sesuatu yg lebih brguna cam ranc "finger tips" tu...:-)

ris-famili.blogspot.com berkata...

@HarumKasturi
Yg ni baru siri pertama pasai kotak ni, ada siri kedua akan menyusul pasai kotak ni.
Rancangan 'finger tip'? Kat tv mana tu, kalau astro tak leh tengok la sbb tak langgan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails